El Titànic va ser construït entre 1909 i 1912 a les drassanes de Harland & Wolff de Belfast, era el segon vaixell d’un trio de grans transatlàntics (sent el primer el RMS Olympic i el tercer el HMHS Britànic); propietat de la companyia naviliera White Star Line, coneguts com la classe Olympic. Els plànols finals van ser conclosos a la tardor de 1908 i els materials necessaris per a la construcció van ser encomanats per Harland & Wolff. El Titànic va ser construït al costat del seu bessó, l’Olympic. Un nou pòrtic de 256 metres de llargada per 52 metres d’alçada. Va necessitar ser construït per acomodar ambdós vaixells, ja que cap altra estructura existent era prou gran per al treball.
El Titànic era un transatlàntic britànic i es va fer molt famós per ser el vaixell més gran del món. Un dia, van voler arribar abans de temps i van posar el vaixell a tota màquina per fer història. El que va passar és que van trobar-se un iceberg molt gran i, com el vaixell anava a molta velocitat, van intentar parar-ho per evitar xocar. Però, no ho van aconseguir i el transatlàntic es va xocar amb l’ iceberg. Es va trencar per la meitat i es va enfonsar.
Aquest acte va passar la nit del 14 al 15 d’abril de 1912. A causa d’aquest accident van morir 1.496 persones, només 712 passatgers van sobreviure. Va arribar un altre vaixell, anomenat Carpathia, que va portar al seu destí a les persones que quedaven amb vida, després d’haver baixat dels bots. Els membres de la tripulació van ser els més afectats, ja que el 76 % d’ells va morir. A més, el 75 % de la tercera classe va trobar la mort. Això es deu a diversos factors: les cabines de tercera classe es trobaven lluny de la coberta on estaven els bots salvavides i eren els que tenien major dificultat per accedir a ells.

És possible realitzar una visita virtual a les restes del Titànic mitjançant el lloc web: Titanic – The Virtual Expierence; on es pot trobar una col·lecció inigualable de gairebé quatre-cents objectes recuperats directament del lloc del naufragi.
Aquest accident va tenir molt impacte, fins i tot van fer una pel·lícula (Titanic) narrada per una noia, Rose (Kate Winslet), que pertanyia a una família de primera classe. En ella, es va enamorar d’un noi pobre (Leonardo Di Caprio) que havia aconseguit pujar al vaixell gràcies a guanyar una aposta.
Periodista: Nadia Navarro Lebrón
Responsable de les fotografies/il·lustracions: Arnau Martín Álvarez
Redactor: Frank Serrano Pérez
Correctora d’estil: Marina Gámez Domínguez