Design a site like this with WordPress.com
Per començar

 L’increïble impacte d’Avatar: The Way Of Water 

La gran seqüela de la pel·lícula més taquillera del món: Avatar, ja ha recaptat més de 2.129 milions de dòlars; quedant així com la tercera pel·lícula més vista del món. 

Després de 10 anys de la gran estrena d’Avatar, James Cameron ha decidit apostar de nou per a aconseguir una gran saga a partir d’aquesta. Està programat que s’executin fins a 5 pel·lícules, la tercera ja està gravada i la quarta està en procés. 

Aquesta nou llargmetratge, que es va estrenar el 16 de desembre de 2022, està superant les expectatives. En el seu segon cap de setmana d’estrena, Avatar: El sentit de l’aigua; acumulava més de 850 milions de dòlars a nivell mundial (superant així a algunes de les 10 pel·lícules més taquilleres de la història). Els productors van utilitzar un pressupost de 250 milions de dòlars. Gràcies a aquesta nova seqüela, el director James Cameron i actors com: Sam Worthington, Zoe Saldaña o Sigourney Weaver, han tornat a aconseguir un gran reconeixement. 

Els rodatges per a la pel·lícula van començar a Manhattan Beach, Califòrnia el 15 d’agost de 2017, seguits del rodatge d’Avatar 3 a Nova Zelanda el 25 de setembre de 2017. Van concloure a finals de setembre de 2020. Després de repetits retards en el calendari d’estrenes, Avatar: The Way of Water es va estrenar a Londres el 6 de desembre de 2022. 

Els crítics van afalagar la pel·lícula pels seus efectes visuals i assoliments tècnics, encara que alguns van qualificar la trama com a simple i van criticar la seva llarga durada. La pel·lícula també va rebre molts altres premis, incloses les nominacions a Millor pel·lícula dramàtica i Millor director en la 80a edició dels Globus d’Or. A més de quatre nominacions en la 95a edició dels Premis Óscar, incloent-hi Millor pel·lícula. 

La pel·lícula comptarà amb escenes submarines, en realitat filmades sota l’aigua amb l’elenc, barrejant la filmació submarina i la captura de moviment (sent una característica mai abans reeixida). L’equip va trigar un any i mig a desenvolupar un nou sistema de captura de moviment. No s’havia fet abans i és molt complicat perquè el sistema de captura de moviment és de base òptica, és a dir, utilitza marcadors que es fotografien amb centenars de cambres. L’aigua no és la part submarina, sinó la interfície entre l’aire i l’aigua, que forma un mirall en moviment. Aquest mirall en moviment reflecteix tots els punts i marcadors i crea un munt de marcadors falsos (crea milers d’objectius falsos).

S’ha fet servir una gran quantitat de cavalls de força i nova tecnologia. Cameron va afirmar que existia la possibilitat que la pel·lícula es projectés en “3D sense ulleres”, encara que no és del tot segur. Si això succeeix, serà el primer en la història del cinema en aconseguir-ho.

Cartell de la pel·lícula. Font: Filmaffinity

Periodista i redactora: Naia Aguilar

Responsable de les fotografies/il·lustracions: Naia Aguilar

Corrector d’estil: Lucía Gómez

Editor: Lucía Gómez

Advertisement